perjantai 12. joulukuuta 2014

Pimeytehen valoa...

Tänään olen ihastellut valoja. Lounaisrannikon mustaan kaamospimeyteen tuo valoa pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin hurmaava teos "Dronttohtorlai", joka valaisee Rauman pääkirjaston vieressä sijaitsevan Sepän talon seinää.


 Teoksen nimi vaatinee selityksen: Rauman giälinen sana "dronttohtor" viittaa talossa pitkään menneinä vuosikymmeninä asuneeseen hammaslääkäriin, päätettä "lai" käytetään pitsikuvioiden nimeämisessä. Enemmän teoksesta ja Sepän talosta täällä.


Vanhassa Raumassa Heikklän talon sisäpihalla vietettiin valoiltaa. Ovat ne kauniita katsella, mutta vähän vaarallisia nuo pilttipurkkilyhdyt...


  Ja kuusi kynttilöitä on käynyt kukkimaan raatihuoneen edustalla.


Mutta parasta tänään oli se, että hetken paistoi aurinko ja loi säteitään amarylliksen ensimmäiseen avautuvaan kukkaan.


4 kommenttia:

 1. Oi ihanaa joulun valoa ja vielä kaunis, kaunis amaryllis! Minäkin odottelen, että marraskuun kukkansa jo kukkinut amaryllikseni kasvattaa uuden pienen vartensa täyteen mittaan ja avaa vielä yhdet ihanat kukat...

  Valoa ja kauneutta joulukuusi päiviin <3

  VastaaPoista
 2. Ai onko tämä ihana talo nimeltään Sepän talo ja siitäkö on tietoakin saatavilla? Siis itsehän olen tämän talon pihalta hakenut viimeisen kymmenen vuoden ajan tarvitsemani kaneliomenat ja usein luumutkin ja samalla huokaillut mielessäni kuvitellen millainen perhe siinä ennen on asunut ja ajatellut nuivasti talon nykyomistajasta kun niin huonoon kuntoon on päässyt piha ja talo. Jopa on nyt tutustumista asiaan, kiitos kun valaisit mysteeriä.

  Pakko nyt sanoa sekin että en oikein pidä tästä työryhmästäkään, taisin pitää pihasta eniten kun siinä oli sitä salaisen puutarhan tuntua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska yhteensattuma! Salaisissa puutarhoissa on toki oma ihana tunnelmansa, mutta minusta on silti hienoa että vihdoin joku tekee jotain sen eteen, ettei talo vain hiljalleen vaivu unohduksiin ja rapistu purkukuntoon.

   Poista

Sano jotain, ilahdun!