perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kolme kaunista kirjaa

Kirjojen kamarin hurmaava Katja haastoi minut nimeämään kolme lukemaani kirjaa, joista olen blogannut ja jotka haluaisin vielä lukea uudelleen. Ajattelin ensin etten ole laiskalla verkkaalla tahdillani edes ehtinyt  blogata niin monesta kirjasta, että löytäisin niistä nämä kolme. Mutta löysinpä kuitenkin ja helposti vielä.


Sirpa Kähkönen. Siinä on kirjailija, jonka ylistystä laulan aina kun mahdollista. Olen blogannut kahdesta Kähkösen Kuopio-sarjan kirjasta, Neidonkengästä ja Hietakehdosta. Olen syvästi vaikuttunut Kähkösen taidokkaasta tavasta kirjoittaa mikrohistoriaa. Hänen luomansa romaanihenkilöt tulevat niin lähelle, huokauksineen ja murheineen ja ilonkyyneleineen. Tulen aivan varmasti palaamaan Kuopio-sarjaan vielä uudelleen.


Ja sitten vielä Otfried Preusslerin Mustan myllyn mestari. Olen tämän kirjan lukenut monta kertaa lapsena ja palasin siihen nyt aikuisena. Tätä kirjaa metsästän antikvariaateista ja poistokirjamyynneistä. Luen sen varmasti vielä uudelleen kunhan löydän sen joskus omaan hyllyyni. Jos löytäisin sen alkuperäiskielellä niin vielä parempi!


Kuvat ovat villinä rehottavista kirjahyllyistäni. Arvaa, olenko jo lukenut kaikki hyllyyni haalimat kirjat? Nii-in, kun pitää vielä lukea uudelleen niitä vanhoja suosikkeja...

En nyt varsinaisesti haasta itse ketään mutta aiheesta saa napata kiinni jos siltä tuntuu!

2 kommenttia:

 1. Kiitos kun osallistuit ja itse olet hurmaava :) Hurmaava on myös rehottava kirjahyllysi, jotenkin niin kotoisan ja tutun oloinen - niinpä niin, rehottavuutta ja muutamia samoja kirjojakin löytyy myös täältä... Ja rehottavuus sen kun kasvaa vaikka - kuten sanot :) - pitää vielä uudelleen lukea niitä vanhoja suosikkeja... Omituinen mutta mielenkiintoinen ja kiehtova yhtälö!

  Kähkönen on todella hieno kirjailija, Kuopio-sarja on minunkin lemppareitani! Kähkösellä on taitoa kirjoittaa historiallinen romaani niin, että kaikkea on sopivasti eikä mitään liikaa tai liian vähän. Se on taituruutta, on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tänään meinasin jo kävellä kirpputorin kassalle kaksi kirjaa kainalossani mutta sain pysäytettyä itseni. Kun ne kirjastot ovat olemassa ja se löytämisen riemu siellä! Jotkut kirjat on silti toki vain saatava omaan hyllyyn.

   Poista

Sano jotain, ilahdun!