maanantai 17. elokuuta 2015

Matkavinkki: Hanko - Tulliniemi/Uddskatan


Hangosta on ollut kovasti pöhinää eri medioissa viime aikoina ja kävinpä siellä nyt sitten minäkin. Mistään trendikkäistä merenrantaravintoloista tai muista urbaaneista ajanviettokohteista en osaa sanoa mitään mutta olipa siellä pyörryttävän hieno luontopolku!

Uddskatanin luontopolku on avattu yleisölle vasta vuonna 2014. Kokonaisuudessaan n. 7 kilometrin mittainen luontopolku seurailee aluksi Hangon vapaasataman aitaa, myöhemmin päästään lehtometsän ja mäntykankaiden kautta karuille merenrantakallioille. Polun päässä odottavat Suomen mantereen eteläisin kärki ja huikaisevat merimaisemat. Jännittävän säväyksen polulle antaa Tulliniemen synkempi historia sotavankien läpikulkupaikkana ja myöhemmin naisten rangaistussiirtolana. Aidan takaa voi katsella pahasti ränsistyneitä asuinparakkeja ja kuvitella niissä aikanaan majoittuneiden kovaa kohtaloa... Rannalla voi nähdä myös mereltä ajautuneiden hylkyjen jäänteitä.

Olisi hienoa päästä Tulliniemeen joskus lintujen muuttoaikana, näin kesäreissun kohteenakin se nousi kyllä yhdeksi tämän kesän kohokohdista. Suosittelen, joskin maastokuntoa vaaditaan jonkun verran ja varoitus "ei liikuntaesteisille" kannattaa ottaa tosissaan.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano jotain, ilahdun!